Stor politiaksjon i Tyskland – flere skadd

Én person ble drept i skyteangrepet ved Heidelberg-universitetet i Tyskland, melder nyhetsbyrået DPA. Flere andre ble såret, og den antatte angriperen er død.

Politiet har sendt store styrker til Heidelberg i Tyskland etter at en gjerningsperson skal ha skadet flere personer med gevær. FOTO: AP /NTB
Politiet har sendt store styrker til Heidelberg i Tyskland etter at en gjerningsperson skal ha skadet flere personer med gevær. FOTO: AP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke navngitte kilder sier til nyhetsbyrået DPA at gjerningsmannen selv var student, og at han tok sitt eget liv etter å ha forlatt rommet.

Så langt skal det ikke være noe som tyder på politiske eller religiøse motiver bak angrepet.

Angriperen var væpnet med gevær, og han skjøt vilkårlig rundt seg i forelesningssalen, opplyser en talsperson for politiet til AFP. Ifølge nyhetsbyråets kilder ble alle de fire ofrene alvorlig såret. En av dem, en ung kvinne, døde senere av skadene på sykehus, ifølge kildene.

Politiet sikrer bevis på bakken utenfor Heidelberg-universitetet. FOTO: Uwe Anspach/dpa via AP NTB
Politiet sikrer bevis på bakken utenfor Heidelberg-universitetet. FOTO: Uwe Anspach/dpa via AP NTB Vis mer

En større politiaksjon ble igangsatt etter at mannen mandag åpnet ild i en forelesningssal.

I en oppdatering på Twitter skriver politiet at det er snakk om en enkelt gjerningsperson som har skadet flere personer i en forelesningssal med det som skal være et gevær. De skriver også at gjerningspersonen er død.

– Vi antar at det bare var én gjerningsperson. På dette stadiet ser vi ingen ytterligere fare for publikum, sa politiet over en time etter de første meldingene om angrepet.

Heidelberg-universitetet er et av Tysklands eldste og mest anerkjente universiteter.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer