Stoltenberg sier fra seg stillingen som sentralbanksjef - Ida Wolden Bache blir utnevnt som ny

Jens Stoltenberg har sagt fra seg stillingen som sentralbanksjef som følge av at han fortsetter som generalsekretær i Nato.

Finansdepartementet vil om kort tid legge frem en innstilling for Kongen i statsråd om utnevnelse av Ida Wolden Bache som sentralbanksjef. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Finansdepartementet vil om kort tid legge frem en innstilling for Kongen i statsråd om utnevnelse av Ida Wolden Bache som sentralbanksjef. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne sett at Jens Stoltenberg ble vår neste sentralbanksjef, men vi står midt i en dramatisk situasjon i Europa og jeg har stor forståelse for at han prioriterer å fortsette i den viktige rollen han har i Nato, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Finansdepartementet vil om kort tid legge frem en innstilling for Kongen i statsråd om utnevnelse av Ida Wolden Bache som sentralbanksjef.

– Det er kort tid siden vi fullførte en grundig ansettelsesprosess hvor Ida Wolden Bache ble vurdert som svært kompetent for stillingen. Hun har allerede fungert som sentralbanksjef i noen uker, og fyller rollen på en god måte. Norge har en utmerket sentralbanksjef i henne, sier Vedum.

Tilbake til Sol.no

Mer om