Sterke tall for Oljefondet

Statens pensjonsfond utland fikk i første halvår 2021 en avkastning på 9,4 prosent, tilsvarende 990 milliarder kroner.

Leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management. Foto: Torstein Bøe / NTB
Leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Oljefondet leverer en en avkastning på 608 milliarder kroner i andre kvartal, eller 5,2 prosent.

Forvalterne i Norges Bank fokuserer på halvårstallene i sin pressemelding. For første halvår var fondets avkastning på 9,4 prosent, eller 990 milliarder kroner.

– Aksjeinvesteringene bidro mest positivt til avkastningen i halvåret, og særlig investeringene innen sektorene energi og finans. Investeringene i energiselskapene fikk en avkastning på 19,5 prosent, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management.

Sektorene helse og teknologi har hatt solid avkastning gjennom coronapandemien, og oppgangen fortsatte i første halvår.

–Teknologiselskapene fikk en avkastning på 16,8 prosent. Flere store teknologiselskaper opplevde en fortsatt økning innen digital annonsering, sier Tangen.

Kronekursen styrket seg mot flere av hovedvalutaene i løpet av halvåret. Valutabevegelsene bidro til å redusere fondets verdi med 79 milliarder kroner. I første halvår ble det tatt ut 147 milliarder kroner fra fondet.

Fondet hadde en verdi på 11 673 milliarder kroner per 30. juni 2021. 72,4 prosent av fondet var investert i aksjer, 25,1 prosent i rentepapirer, 2,4 prosent i unotert eiendom og 0,1 prosent i unotert infrastruktur for fornybar energi.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer