Statens vegvesen har funnet feil på to trebruer

I forbindelse med kontrollen av stengte trebruer har Vegvesen funnet mulige feil og mangler på Norsenga bru på E16 og Flisa bru på fylkesveg 206.

Norsenga bru på E16 ved Kongsvinger er ei av bruene som Vegvesenets nå kontrollerer ekstra nøye etter mulig prosjekteringsfeil. Brua er åpen med vektrestriksjoner. Foto: Statens vegvesen (Jørn Jakobsen)
Norsenga bru på E16 ved Kongsvinger er ei av bruene som Vegvesenets nå kontrollerer ekstra nøye etter mulig prosjekteringsfeil. Brua er åpen med vektrestriksjoner. Foto: Statens vegvesen (Jørn Jakobsen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver vegvesenet i en pressemelding.

Det var etter at Tretten bru kollapset 15. august at Vegvesenet stengte 14 bruer av lignende type.

Det pågår et omfattende arbeid for å sjekke disse med fysisk spesialinspeksjon, dybdeanalyser av resultatene og kontrollberegninger med uavhengig tredjepartskontroll, opplyser vegvesenet.

– Så langt har vi i våre undersøkelser funnet mulige feil og mangler i prosjekteringa av E16 Norsenga bru og fylkesvei 206 Flisa bru da de ble bygd. Dette kan gjelde flere av de andre stengte bruene, men det vet vi ikke sikkert nå. Dette jobbes det nå videre med for fullt for å sjekke ut med både egne og eksterne krefter, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Norsenga bru er åpnet med trafikkrestriksjoner, mens åpningen av Flisa bru er foreløpig ikke er avklart.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer