Spesialenheten: To tjenestemenn avhørt etter Bislett-hendelsen

Spesialenheten opplyser at de har avhørt to tjenestemenn som har status som mistenkt etter skyteepisoden på Bislett tirsdag.

Politibil som var involvert da en mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo, etter at han prøvde å angripe flere personer med kniv. Foto: Torstein Bøe / NTB
Politibil som var involvert da en mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo, etter at han prøvde å angripe flere personer med kniv. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): De to har rutinemessig status som mistenkt, siden det er deres tjenesteutøvelse som etterforskes.

– Videre har vi avhørt flere vitner. Vi fortsetter med både taktisk og teknisk etterforsking fremover, og saken er høyt prioritert. Avdøde blir obdusert i løpet av dagen, og det er uklart når det vil foreligge foreløpig obduksjonsrapport, sier Liv Øyen, leder for etterforskingsavdelingen i en pressemelding.

Den avdøde 33-åringen vil bli obdusert onsdag. Det er foreløpig begrenset hva Spesialenheten kan gi av informasjon om saken per nå.

- Vi fortsetter med både taktisk og teknisk etterforsking framover, og saken er høyt prioritert. Det er uklart når det vil foreligge foreløpig obduksjonsrapport.

Spesialenheten etterforsker alltid saker hvor en person blir alvorlig skadet eller død som en følge av politiets tjenesteutøvelse, uavhengig av om det er mistanke om et straffbart forhold begått av ansatte i politiet.

Kripos bistod Spesialenheten med kriminaltekniske undersøkelser av åstedet i går, og vil også bistå med kriminalteknisk kompetanse videre i etterforskingen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer