Søreide holder pressemøte om situasjonen i Afghanistan

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holder fredag ettermiddag et pressemøte om situasjonen i Afghanistan, der Taliban er på frammarsj.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide møter pressen om Afghanistan fredag klokken 16.30. Foto: Geir Olsen / NTB
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide møter pressen om Afghanistan fredag klokken 16.30. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er forverret de siste månedene, og Taliban har erobret 17 provinshovedsteder etter Natos tilbaketrekking. Gruppen står nå bare 80 kilometer unna Kabul, og det har vært flere dødelige angrep i den afghanske hovedstaden.

Fredag er det også krisemøte i Nato om situasjonen, og ifølge kilder nyhetsbyrået AFP har snakket med, er temaet for møtet evakuering av personell fra Afghanistan.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har nærmere 250.000 sivile flyktet fra kampene siden mai, og 80 prosent av dem er kvinner og barn.

Danmark stenger ambassaden

Den danske ambassaden i Kabul blir midlertidig stengt, og samtlige ansatte blir evakuert, opplyser Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod.

Beskjeden fredag kommer samtidig som det holdes krisemøter både i Nato og flere vestlige land som følge av Talibans svært raske offensiv.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer