Søkerlisten klar: Jens Stoltenberg vil bli ny sentralbanksjef

Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er blant de 22 personene som har søkt på stillingen som ny sentralbanksjef.

Jens Stoltenberg er på søkelisten til å bli Sentralbanksjef. (Bertrand Guay/Pool Photo via AP)
Jens Stoltenberg er på søkelisten til å bli Sentralbanksjef. (Bertrand Guay/Pool Photo via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Listen viser at 22 personer har søkt stillingen. Søknadsfristen gikk ut sist torsdag.

Det har vært knyttet stor spenning til om generalsekretæren i Nato, Jens Stoltenberg, vil være blant søkerne.

Dagens Næringsliv skrev tidligere i høst at Stoltenberg ifølge avisas kilder vil takke ja til jobben dersom han blir tilbudt den.

Stoltenberg var ordknapp da NTB ba ham kommentere ryktene på en pressekonferanse i slutten av november.

– Når det gjelder min framtid i Norge, så er dette ikke tida for å kommentere det. Det er noe jeg vil adressere når det nærmer seg at jeg skal tilbake til Norge, sa han.

Visesentralbanksjef Ida Wolden Bache er også blant søkerne.

Jens Stoltenberg bekrefter at han har søkt jobben som sentralbanksjef.

– Jeg ble kontaktet av Finansdepartementet i november med forespørsel om jeg ville vurdere å søke stillingen. Det har jeg nå gjort, og dette er en jobb jeg er veldig motivert for, sier Stoltenberg i en uttalelse sendt via hans pressekontakt.

Stoltenberg legger til at departementet har avklart at hans bakgrunn som tidligere statsminister og generalsekretær i Nato ikke kommer i konflikt med sentralbankens regler om hvem som kan ha denne stillingen.

- Jeg har klargjort overfor Finansdepartementet at dersom jeg får stillingen, vil det ikke være mulig for meg å tiltre før min periode i Nato utløper 1. oktober 2022.

Den tidligere statsministeren og Ap-lederen tiltrådte som Nato-sjef 1. oktober 2014 og har siden fått perioden forlenget flere ganger. Han går av 30. september 2022.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer