Smitten stuper - nedgang på 36 prosent

Trenden vi har sett de siste ukene med synkende smitte med covid-19 fortsetter.

Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det samme gjør forekomsten av nye innleggelser i sykehus og antall meldt dødsfall har vært stabilt lavt gjennom flere uker.

– Vi ser en fortsatt nedgang i nye smittede i landet, og det er færre utbrudd, sier Line Vold i en pressemelding.

I forrige uke ble det registrert 1190 smittetilfeller i Norge. Det er en nedgang på 36 prosent fra uka før, skriver FHI i sin ukesrapport for uke 23.

I ukerapporten for uke 23 ser vi også at det er en nedgang i sykehusinnleggelser. Forekomsten av nye innleggelser i sykehus og intensivavdeling gikk ytterligere ned den siste uken. Det er foreløpig rapportert om 29 nye innleggelser i sykehus i uke 23, etter 50 innleggelser i sykehus i uke 22 og 51 i uke 20. Det er det laveste antallet nye innleggelser i en uke siden uke 42 i 2020. Det er foreløpig rapportert om 2 nye innleggelser i intensivavdeling i uke 23, etter 8 i uke 22 og 9 i uke 20.

De siste ukene har det vært registrert seks eller færre dødsfall.

– Det er likevel viktig at vi forsetter å følge smittevernrådene, og takker ja til vaksine når tilbudet kommer, legger Vold legger til.

Flere deltatilfeller

Antall bekreftede tilfeller med Delta-varianten har den siste uken økt, og er nå oppe i totalt 139 tilfeller, og antallet kjente smitteutbrudd har økt fra fem til syv. Samtidig ser vi nedgang i antall tilfeller av Alfa-varianten.

– Vi følger situasjonen nøye. Vi regner med at epidemien likevel kan holdes under kontroll med effektiv gjennomføring av dagens tiltak og fortsatt rask vaksinasjon av flest mulig, sier Vold.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer