Skyting på universitet i Russland – meldt om døde og såra

Det er meldt om flere døde og såra etter at en person skøyt rundt seg ved et universitet i byen Perm i Russland, melder Reuters, som siterer nyheitsbyrået Interfax.

Flere skal være døde og skadet etter skyting på et universitet i Perm i Russland. FOTO: REUTERS/Anna Vikhareva via NTB
Flere skal være døde og skadet etter skyting på et universitet i Perm i Russland. FOTO: REUTERS/Anna Vikhareva via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Åtte skal være drept og seks skadede, skriver Reuters som siterer den føderale etterforskningskomiteen som behandler alvorlige saker i Russland.

Samtidig melder Tass at 14 personer skal være skadet.

– Mandag gikk en ukjent person inn i universitetsbygningen og åpnet ild. Noen av studentene fikk låst personen ute fra klasserom, og noen studenter har hoppet ut av vinduer, sier en kilde i politiet til russiske TASS.

Et videoklipp delt av den russiske TV-kanalen REN TV viser det som skal være studenter som evakuerer gjennom vinduer i første og andre etasje.

Perm er den 14. største byen i Russland med litt over en million innbyggere, og ligger nær Uralfjellene, øst for Moskva.

Ifølge universitetet skal gjerningspersonen være skutt, det melder det russiske nyheitsbyrået TASS.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer