Skole i Oslo stenges i en uke etter påvist mutert virus på nær samtlige trinn

Det er påvist tilfeller av mutert virus på nesten samtlige trinn på Vestli skole i Oslo. Hundrevis av elever og nesten alle lærerne sendes i karantene.

Det er påvist tilfeller av mutert virus på samtlige trinn med unntak av tredje trinn på Vestli skole i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
Det er påvist tilfeller av mutert virus på samtlige trinn med unntak av tredje trinn på Vestli skole i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skolen stenges for fysisk undervisning fra fredag og i hele neste uke, opplyser skolen på sine hjemmesider.

– Jeg synes dette er veldig alvorlig, først og fremst med tanke på elevenes læring. Vi måtte jo stenge før vinterferien også, sier rektor Ellen Sundby til NTB.

Det er påvist tilfeller av mutert virus på samtlige trinn med unntak av tredje trinn. Rektoren opplyser at på enkelte av trinnene er det snakk om påvist mutert virus hos elevenes foreldre.

Skolen understreker at de holder det som veldig sannsynlig at det også er smitte på tredje trinn.

– Bekymringsfullt

Det første trinnet ble tatt ut i karantene onsdag, og det påfølgende døgnet har de andre trinnene fulgt etter.

Rektoren sier at det er veldig mange av elevene på skolen som er søsken, og flere på tredje trinn har søsken på de øvrige trinnene.

– Det er jo ikke bra for elever å være så mye inne. Her er det snakk om storfamilier, med mange barn på liten plass, og jeg synes det er bekymringsfullt, sier hun.

Denne uken tok skolen i bruk sine splitter nye lokaler, og rektoren synes det er leit at alle elevene nå sendes hjem.

– Vi hadde jo håpet å kunne ha masse fine aktiviteter nå, men vi har dessverre ikke fått til noen åpning. Og vi visste jo at det kunne oppstå smitte, men dette kom veldig fort, sier hun.

Samarbeider med sporingsteam

Sundby sier skolen har samarbeidet tett med smittesporingsteamet i Stovner bydel.

– Det har vært et nært samarbeid, så egentlig går dette veldig fint. Jeg kjørte akkurat forbi teststasjonen på Rommen, og der var det kjempekø. Det er gledelig, sier hun.

Vestli skole har om lag 530 elever, hvorav rundt 90 prosent er flerspråklige. De største språkgruppene er norsk, urdu, somali og tamilsk, ifølge skolens hjemmesider.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer