Skogbrann i Nordmarka i Oslo: - Kontroll på brannen

Det brenner ved Tryvann i Nordmarka i Oslo

Oslo 20220422. Et politihelikopter flyr over i et skogsområde ved Tryvann i Oslo hvor det brenner. Brannvesenet melder om fare for spredning.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oslo 20220422. Et politihelikopter flyr over i et skogsområde ved Tryvann i Oslo hvor det brenner. Brannvesenet melder om fare for spredning.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

I en oppdatering skriver politiet i Oslo på Twitter at brannvesenet jobber videre på stedet. De har kontroll på brannen, men det vil ta noe tid å få slukket den. Estimert 2-3 timer. Det er ikke behov for evakuering.

– Brannvesenet melder om fare for spredning. Omfanget skal være på over et mål, skriver politiet på Twitter.

Oslos 110-sentral melder at de har ressurser på stedet, og flere er på vei.

Operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt, sier til Dagbladet at de fikk melding om brannen i 11-tida.

Vakthavende stabssjef i Oslo brann- og redningsetat, Nicklas Helgstrand, sier til avisa at de har flere biler på vei inn til brannen.
- Det er lenger inn i skogen enn hva vi først hadde sett for oss. Vi har ikke kontroll og holder på å bygge opp innsatsen, sier Helgstrand.

Til VG sier vaktkommandør Tor Audunhus, at de tror absolutt at de klarer å få kontroll, men utfordringen er at terrenget er veldig ulendt og kronglete i forhold til vannforsyning.

Politiet er i området og bistår med å få oversikt fra luften. Politiet skriver på Twitter at det ikke er klart per nå hva som er årsaken til brannen, og at det ikke er behov for evakuering.

Området kalles Ringeriksflaka, og ligger nordvest for Tryvannstårnet. Tryvann er et populært turområde.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer