Sakkyndige: Siktedes DNA er likt DNA funnet på Birgitte Tengs

Sakkyndige som på nytt har undersøkt DNA-sporet som ble funnet på Birgitte Tengs, slår fast at det samsvarer med DNA fra den siktede 51-åringen.

Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto: Våge studio / NTB
Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto: Våge studio / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Sør-Rogaland tingrett skriver i fengslingskjennelsen mot 51-åringen tirsdag at de rettsoppnevnte sakkyndige som på nytt har undersøkt DNA-beviset som ble funnet på strømpebuksen til Birgitte Tengs har levert sin rapport. Der går det fram at funnet samsvarer med den mannlige kjønnsmarkøren fra den siktede 51-åringen.

– Dette betyr at YDNA-profilen kan komme fra ham eller fra en annen person som ved et tilfelle skulle ha samme YDNA som ham, gjengir retten.

De sakkyndige har ikke gjort forsøk på å forklare hvem eller hvordan DNA-materialet er avsatt på strømpebuksen, bare om DNA-materialet samsvarer med den siktedes.

Sør-Rogaland tingrett slår videre fast at «det ikke har tilkommet noen nye opplysninger i løpet av inneværende fengslingsperiode som svekker den meget sterke mistanken mot siktede».

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer