Saken om kontantene i Mossemarka oppklart

Saken hvor to kamerater sist sommer fant en større pengesum i Mossemarka er nå oppklart.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det var i juni 2021 fant to personer store mengder kontanter pakket i poser i Mosseskogen.

Etter en lang etterforskning kommer politiet nå med en oppdatering.

Etterforskningen og tips fra publikum, førte politiet til en gammel sak om omsetning av en stor mengde narkotika. Nå er saken avgjort, melder politiet.

- Tipset gikk ut på at en navngitt person hadde gjemt pengene i skogen, og at pengene skulle stamme fra omsetning av en stor mengde narkotika i perioden 2006 til 2009 i Østfold, opplyser politiadvokat Stian Moltke-Hansen Tveten i Øst politidistrikt.

Som følge av etterforskningen ble en person siktet for grov selvvasking ved å ha skjult kontanter som stammet fra narkotikaomsetning i en periode på over ti år.

Noe tid etter siktelsen ble tatt ut i saken fikk politiet tilbakemelding fra Norges Bank om at det nøyaktige beløpet på pengene var 1 998 000 kroner.

- Saken er nå avgjort med en påtaleunnlatelse for grov selvvask og inndragning av hele kontantbeløpet på 1 998 000 kroner, avslutter politiadvokat Stian Moltke-Hansen Tveten i Øst politidistrikt.

Politiet sier videre at de er veldig glad for at finnerne av kontantene tok kontakt med politiet straks de ble klar over hva de hadde funnet, og at mennene vil få utbetalt finnerlønn.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer