Rødt farevarsel: Her er det stor snøskredfare

Meteorologene har sendt ut rødt farevarsel for snøskred for Salten, Svartisen og Voss.

Illustrasjonsfoto: Her fra Lyngen i Troms.Foto: Elvira Kolsing/Nordlys / NTB
Illustrasjonsfoto: Her fra Lyngen i Troms.Foto: Elvira Kolsing/Nordlys / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):På tirsdag ventes stor snøskredfare i region Voss, Salten og Svartisen.

Både Yr og Varsom melder at det tirsdag ventes stor snøskredfare i region Voss. Her dreier det seg om fokksnø (flakskred).

Skredfaren er avhengig av hvor mye snø og vind som kommer.

– Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse, skriver Yr i sitt farevarsel.

Også i regionene Salten og Svartisen har rødt farenivå for snøskred, både tirsdag og onsdag. Også her dreier det seg om flakskred.

Ifølge Yr betyr rødt farevarsel at situasjonen er ekstrem.

- Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse, skriver dem på sine nettsider.

Det anbefales ikke å ferdes i terrenget.

Faregrad tre flere steder

Også flere andre steder meldes det om fare for snøskred, da på oransje nivå eller nivå tre. Dette gjelder nærmest hele Nord-Norge, Sogn, Hardanger og flere andre steder, og derfor forbereder frivillige fra Røde Kors over hele landet seg på skredinnsats.

– Akkurat nå er store deler av Nord-Norge, Jotunheimen, Hardanger og Voss høyrisikoområder for snøskred. Det betyr at alle som skal ferdes i fjellene i disse områdene, må være ekstra forsiktig de neste dagene, sier Tormod Eldholm, leder i Røde Kors Hjelpekorps' ressursgruppe for skred.

Snøskred i Finnmark

– Hjelpekorpset har frivillige i kontinuerlig beredskap over hele landet, og skredgrupper i lokale hjelpekorps står klare til å rykke ut dersom noen blir tatt av skred, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Hjelpekorpset.

I Finnmark har det gått et snøskred som stenger den eneste veien inn til Hammerfest og sykehuset i Vest-Finnmark. Klinikksjefen opplyser til NRK at det er brøytet slik at ambulansene kommer seg forbi skredet.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer