Riksadvokaten tar ut tiltale mot vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad»

Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot «fregattens ansvarshavende navigatør for uaktsom forvoldelse av sjøskade og overtredelse av militær straffelov».

Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot «fregattens ansvarshavende navigatør for uaktsom forvoldelse av sjøskade og overtredelse av militær straffelov».Foto: Marit Hommedal / NTB
Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot «fregattens ansvarshavende navigatør for uaktsom forvoldelse av sjøskade og overtredelse av militær straffelov».Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det melder riksadvokaten i en pressemelding.

- Riksadvokaten har konkludert med at den dominerende årsak til sammenstøtet var uaktsom navigasjon om bord på KNM Helge Ingstad, og beordret statsadvokatembetet i Hordaland, Sogn og Fjordane om å ta ut tiltale mot fregattens ansvarshavende navigatør for uaktsom forvoldelse av sjøskade og overtredelse av militær straffelov, heter det i pressemeldingen.

Statsadvokaten sendte saken til Riksadvokaten for en endelig påtaleavgjørelse i april i fjor.

Det var BT som meldte om nyheten først.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer