Reuters: Tilbakeviser at britisk journalist er funnet død i Amazonas

Det ble tidligere meldt at den savnede britiske journalisten Dom Phillips ble funnet død. Nå tilbakeviser brasilianske myndigheter at den britiske journalisten Dom Phillips og urfolksekspert Bruno Pereria er døde.

Den britiske journalisten Dom Phillips er savnet i Amazonas. FOTO: Joao LAET / AFP / NTB
Den britiske journalisten Dom Phillips er savnet i Amazonas. FOTO: Joao LAET / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det ble tidligere meldt at den britiske journalisten Dom Phillips og urforlkeksperten Bruno Pereira var funnet døde etter å ha vært savnet i Amazonas i en ukes tid.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters avkrefter det føderale politiet i Brasil nå dette.

Det var Phillips' kone som opplyste til den lokale TV-kanalen G1 at ektemannen var funnet.

De to har vært savnet i Amazonas i over en uke. Brasilianske menneskerettsgrupper har opplyst at de to mottok trusler.

Phillips og Pereira ble sist sett søndag morgen for en uke siden.

Jobbet med bok

Phillips har i en årrekke jobbet for den britiske avisen The Guardian, og har jobbet fra Brasil mer enn ti år. Han jobbet nå med en bok om vern av regnskogen. Pereira (41) var ansatt i den brasilianske urfolksetaten Funai.

De ble sist sett 5. juni, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil. I dette området har det vært en rekke voldelige sammenstøt mellom krypskyttere, fiskere og representanter for myndighetene.

Søndag opplyste politiet at gjenstander som tilhørte Phillips og Pereira, var blitt funnet. Én person er pågrepet i saken, og han bor i nærheten av funnstedet.

Mulige levninger

Paul Sherwood sier at den brasilianske ambassadøren mandag fortalte ham at to døde personer var funnet fastbundet til et tre.

– Han sa bare at det var i regnskogen og at de var bundet til et tre og at de ikke var identifisert ennå, sier Sherwood til The Guardian.

Før helgen opplyste politiet at det var funnet noe som kunne være menneskelige levninger i letingen etter Phillips og Pereira. De antatte levningene skulle undersøkes nærmere.

I Amazonas er det i senere år blitt begått drap på journalister som har jobbet for regionale medier. Inntil nå har det ikke forekommet drap på journalister tilknyttet internasjonale eller nasjonale brasilianske medier.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer