Renate Reinsve nominert til beste kvinnelige skuespiller på BAFTA

Renate Reinsve er nominert til beste kvinnelige skuespiller på British Academy Film Awards for rollen i «Verdens verste menneske».

Renate Reinsve er nominert til beste kvinnelige skuespiller til Storbritannias største filmpris, British Academy Film Awards. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Renate Reinsve er nominert til beste kvinnelige skuespiller til Storbritannias største filmpris, British Academy Film Awards. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): De britiske filmprisene blir delt ut 13. mars i Royal Albert Hall i London.

Til VG sa Reinsve da hun først fikk vite at hun sto på liste til BAFTA-nominasjon at det var «fantastisk».

- Herregud, så gøy. BAFTA er veldig viktig, det er jo en av de største utdelingene, den har masse å si for synlighet og i forhold til Oscar. Vi har fått SÅ mange fine ting, så alt herifra er jo egentlig bare bonus, sa hun til avisen.

– Det føles surrealistisk og helt fantastisk å bli nominert til en bafta. Det er en stor ære, det betyr veldig mye, sier Reinsve til NTB.

Også produsent Andrea B. Ottmar er strålende fornøyd:

– Dette er selvfølgelig en fantastisk stor ære, både for Renate, Joachim (regissør Joachim Trier red.anm.) og hele teamet. Det har vært en utrolig reise for oss så langt, og at filmen treffer såpass godt internasjonalt gleder oss enormt. Det er en stor anerkjennelse, sier Ottmar til NTB.

Blant de andre nominerte i samme kategori er Lady Gaga for sin rolle i «House of Gucci».

«Verdens verste menneske» er også nominert til beste ikke-engelskspråklige film på utdelingen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer