Rekordvarme på Østlandet

Det er registrert flere varmerekorder for januar på Østlandet torsdag og fredag.

Det er satt mange værrekorder på Østlandet det siste døgnet. Ved Svenner fyr i Vestfold og telemark ble det natt til fredag målt 12,3 grader. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
Det er satt mange værrekorder på Østlandet det siste døgnet. Ved Svenner fyr i Vestfold og telemark ble det natt til fredag målt 12,3 grader. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det var varslet unormale høye temperaturer natt til fredag for januar, flere steder i landet.

Til Dagbladet forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød at det ble satt varmerekorder for januar på hele 20 stasjoner i løpet av de to siste nettene, fordelt utover Innlandet, Viken, Oslo, Vestfold og Telemark, samt et par stasjoner på Vestlandet.

I Oslo ble det registrert 12,1 grader på værstasjonen på Hovin klokken 22 torsdag. På Gulsvik i Flå kommune i Viken ble det registrert 13,2 klokken 04 fredag.

Til VG sier vakthavende redaksjonsmeteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt at det kan ha vært enda varmere noen steder, men de jobber fortsatt med å verifisere dette.

Årsaken til de høye temperaturene er fønvindeffekt, som følge av den store nedbørsmengden, og kraftig vind på fjellet, på blant annet Vestlandet.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer