Rekordhøye strømpriser i Sør-Norge

Til tross for rekordhøye strømpriser de siste ukene fortsetter nivået å stige. Tirsdag er døgnprisen i Sør-Norge 1,43 kroner kilowattimen, noe som er det høyeste noen sinne.

Panelovn . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB .
Panelovn . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):I snitt er strømprisene oppe i 1,43 kroner kilowattimen både på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet, ifølge strømbørsen Nord Pool.

1,43 kroner kilowattimen er den høyeste døgnprisen noensinne i Sør-Norge, skriver Europower-Energi.

Med en døgnpris på 1,43 kroner kilowattimen, ender prisen på 2,30 kroner kilowattimen ut til forbruker, inkludert nettleie og avgifter.

Ifølge E24 er strømprisene er på det høyeste tidlig på dagen tirsdag. Toppen er i timen mellom klokken 8 og 9, med 2,22 kroner kilowattimen. Prisen holder seg over 2 kroner fra klokken 8 og helt frem til kl. 11.

Ifølge NRK betyr det at blant annet bruk av en panelovn på 1500 Watt koste for eksempel rundt 58 kroner å bruke i Sør-Norge , dersom den fyrer to tredeler av tiden.

En dusj på cirka ti minutter vil i dag koste cirka 11 kroner på det dyreste tidspunkt i Sør-Norge, ifølge E24. I tillegg kommer nettleie, moms og andre avgifter og da vil den reelle prisen ligge på cirka 20 kroner for en ti minutters dusj.

Tilbake til Sol.no

Flere som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer