Regjeringen kan varsle full gjenåpning fredag, skriver DN. Det avviser Helsedepartementet

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag, får DN opplyst.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Regjeringen skal i dag beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli. Men avgjørelsen om å varsle at tiden har kommet, er allerede tatt, ifølge DN.

Etter DN erfarer vil regjeringens beslutning være i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet.

Fasen som kalles en normal hverdag med økt beredskap kan oppsummeres med to punkter:

Befolkningen vil i liten grad påvirkes av pandemien i hverdagen. Du må fortsatt huske på hånd- og hostehygiene, ha lavere terskel for å være hjemme ved sykdom, og teste deg når rådene tilsier det.

Samtidig vil lokale og nasjonale myndigheter følge nøye med på utviklingen, slik at det raskt kan settes inn tiltak hvis situasjonen endrer seg. Regjeringen, helsemyndighetene, sykehusene og kommunene vil ha økt overvåking og beredskap.

Disse opplysningene er ikke korrekte, får Nettavisen opplyst i Helse- og omsorgsdepartementet.

Det avviser også Helsedepartementet overfor Aftenposten. Det har også departementet sagt ifra til avisen om, opplyser kommunikasjonsenheten.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer