Regjeringen innfører regelmessig massetesting av skoleelever

Regjeringen innfører regelmessig massetesting av skoleelever, og dermed kan det bli slutt på digitalt undervisning og rødt tiltaksnivå, skriver Aftenposten.

Det vil bli innført regelmessig massetesting av skoleelever på ungdomsskoler og videregående skoler. Også i barneskoler kan dette bli tatt i bruk, sier statsministeren. Her fra Fagerborg skole i Oslo. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det vil bli innført regelmessig massetesting av skoleelever på ungdomsskoler og videregående skoler. Også i barneskoler kan dette bli tatt i bruk, sier statsministeren. Her fra Fagerborg skole i Oslo. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som et ledd i gjenåpningen innfører regjeringen regelmessig massetesting av skoleelever. I første omgang vil det omfatte ungdomsskoler og videregående skoler.

– Dette kan føre til at vi kan holde skolene åpne og unngå rødt nivå fremover, sier statsminister Erna Solberg (H) til Aftenposten.

– Jeg har sagt det tidligere og gjentar det nå: Vi kan ikke teste oss ut av pandemien, selv om det er noen land som ser ut til å ha tenkt nettopp det, sier hun.

Solberg understreker at det viktigste fremover fremdeles blir å holde fast ved den såkalte TISK-strategien, altså testing, isolasjon, smittesporing og karantene.

– Men vi kan nå jobbe mer systematisk med testing for å begrense de mest negative konsekvensene av pandemien, sier hun.

Både nasjonale og lokale myndigheter har gjentatte ganger trukket fram at de ønsker å prioritere barn og unge. De har pekt på at dette er en sårbar gruppe, og Solberg begrunner tiltaket med massetesting med nettopp dette.

– De er blant dem som vært mest utsatt for tiltak. Vi ser for oss at det er elever i ungdomsskolen og i videregående skoler som prioriteres. Men dette kan også gjennomføres i barneskolen. Det vil være litt opp til den enkelte kommune å vurdere dette, sier hun.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer