Regjeringen endrer intervallet mellom vaksinedosene

Intervallet mellom vaksinedosene forkortes til 9 uker.

ENDRER INTERVALLET MELLOM VAKSINEDOSENE. Helseminister Bent Høie under en pressekonferanse om Coronasituasjonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ENDRER INTERVALLET MELLOM VAKSINEDOSENE. Helseminister Bent Høie under en pressekonferanse om Coronasituasjonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Regjeringen har besluttet å forkorte intervallet mellom første og andre dose av coronavaksinene fra 12 til 9 uker etter råd fra Folkehelseinstituttet. Dette innføres umiddelbart.
Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Vi har svært god tilgang til vaksiner fremover. Vaksineringen går nå så fort at vi allerede kan forkorte intervallet. Med dagens antatte leveranser mener FHI at vi kan oppnå den ønskede effekten, å tilby første dose så raskt som mulig, ved å sette intervallet til 9 uker i stedet for 12 uker. Denne justeringen kan bli endret hvis det blir endringer i vaksineleveransene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

De over 65 år og dem med underliggende sykdommer anbefales fortsatt seks ukers intervall.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer