Regjeringen åpner for å etterregistrere vaksiner tatt i utlandet

Det åpnes nå for å etterregistrere coronavaksiner som er tatt i utlandet i SYSVAK, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det er en forutsetning at vaksinene er godkjente av det europeiske legemiddelbyrået, og at personen som har blitt vaksinert har norsk fødselsnummer eller d-nummer.

– Mange som har tatt coronavaksine i utlandet, vil nå kunne få etterregistrert vaksinen, få grønt koronasertifikat og dermed få unntak fra eller forkortet innreisekarantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Er man fullvaksinert med en vaksine som er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået (EMA) vil man dermed slippe innreisekarantene.

Registreringen kan skje før reise til Norge. Du må be om en konsultasjon hos fastlege, kommunehelsetjenesten eller privat helsetjeneste i Norge for å dokumentere vaksinasjon fra utlandet. Dette bør være en e-konsultasjon/videokonsultasjon, hvor legen får se tilgjengelig vaksinedokumentasjon, og gjør en skjønnsmessig vurdering av om dette kan godtas som dokumentasjonen eller ikke. All vaksinasjon må journalføres i egen journal, i tillegg til registrering i SYSVAK.

– Det er viktig at helsepersonellet som skal etterregistrere vaksinene får god veiledning, slik at de er trygge på at informasjonen er mest mulig korrekt. Slik veiledning er nå på plass på FHIs nettsider, sier Høie.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer