Reduserer tiden mellom første og andre dose

Folkehelseinstituttet opplyser at intervallet mellom første og andre dose for voksne kan reduseres.

Foto: Shutterstock / NTB
Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Intervallet mellom første og andre dose for voksne kan reduseres til tre uker for vaksinering med Pfizer-vaksinen og fire uker for vaksinering med Moderna-vaksinen.

«For voksne som starter grunnvaksinering nå i en tid hvor det er tilstrekkelig med doser og vi forventer en økt smittespredning, kan intervallet reduseres ned til 3 uker for Comirnaty (BioNTech/Pfizer) og 4 uker for Spikevax (Moderna)».

«For yngre voksne som ønsker å redusere risikoen for bivirkninger kan et lenger intervall vurderes, særlig grunnet en økt risiko for den sjeldne bivirkningen myokarditt (hjertemuskelbetennelse journ.anm.). Personer 16-17 år anbefales et intervall på 8-12 uker mellom dose 1 og 2».

Det kommer fram i et informasjonsbrev som ble sendt til landets kommuner, helseforetak og statsforvaltere tirsdag 11. januar. Brevet er signert av smitteverndirektør Geir Bukholm og avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer