Redd Barna-ansatte drept i angrepet i Myanmar

To ansatte skal være blant personene som ble drept det militære angrepet i Myanmar på julaften.

Et bilde som er skaffet til veie av Karenni Nationalities Defense Force (KNDF) skal være tatt i Hpruso i delstaten Kayah i etterkant av massakren 24. desember. Foto: KNDF via AP / NTB
Et bilde som er skaffet til veie av Karenni Nationalities Defense Force (KNDF) skal være tatt i Hpruso i delstaten Kayah i etterkant av massakren 24. desember. Foto: KNDF via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det melder organisasjonen i en pressemelding.

Redd Barna bekrefter at to av deres ansatte var blant de over 30 som ble drept på julaften under et angrep i Kayah-staten i Myanmar.

– Det er med dyp sorg vi bekrefter at to medlemmer av Redd Barna var blant de minst 35 personene, inkludert kvinner og barn, som ble drept fredag 24. desember i et angrep fra Myanmars militære i Kayah-staten, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

De to var menn på 32 og 28 år som drev hjelpearbeid i Myanmar. De var på vei til kontoret etter å ha utført humanitært arbeid i nærheten da de havnet midt oppi hendelsen.

Redd Barna forklarer at militærjuntaens styrker tvang folk ut av bilene, arresterte noen og drepte resten.

– Denne nyheten er helt forferdelig. Vold mot uskyldige sivile, inkludert hjelpearbeidere, er uakseptabelt. Dette meningsløse angrepet bryter med internasjonal humanitærrett, sier Redd Barna-direktør Inger Ashing.

Redd Barna fordømmer angrepet og sier at en etterforskning av massakren pågår.

Både hjelpeorganisasjoner, aktivister og FN har uttrykt sterk bekymring over den eskalerende volden fra militæret mot sivile i landet.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer