PST: Mann pågrepet for terrordeltakelse -mener han har støttet al-Qaida

En mann i Oslo er pågrepet og siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Samtidig er en norsk student i Bulgaria pågrepet i samme sak.

TO PÅGREPET: Politiets sikkerhetstjeneste har koordinert en aksjon der to nordmenn er pågrepet i Bul... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Siktede har samtykket til fengsling som begjært. Saken behandles som kontorforretning, melder PST onsdag, etter at det tidligere samme dag ble kjent at en mann er pågrepet i Oslo og en annen norsk mann er pågrepet i Bulgaria dagen før.

Begge er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Det er mannen i Oslo om nå samtykker til fengsling. PST mener han har støttet al-Quida.

– Det gjelder deltakelse i en terrororganisasjon, hvor det er snakk om støttevirksomhet til en terrororganisasjon med koblinger til al-Qaida, sa påtaleansvarlig Thomas Blom under et pressemøte hos PST.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at de pågrep en mann i Oslo 31. mai, som nå er siktet for deltakelse i terrororganisasjon.

- Pågripelsen var en del av en koordinert aksjon der det samtidig ble pågrepet en norsk student i Bulgaria, skriver de på Twitter.

Mannen fremstilles for Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

– Pågripelsene i Oslo og Bulgaria fant sted tidlig i morgentimene tirsdag. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gi flere detaljer nå, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

De er begge norske statsborgere. Ifølge V G er de to mennene brødre.

I en SMS til TV 2 sier mannens forsvarer, Per Zimmer, at det på dette stadiet i saken ikke er aktuelt å kommentere siktelsen utover at siktede ikke har deltatt i noen terrororganisasjon, og nekter straffskyld etter siktelsen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer