PST: Høyreekstremisme en trussel

Høyreekstreme digitale nettverk vil prege trusselbildet fremover. Det fastslår Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en ny rapport om trusselen fra høyreekstremister etter 22. juli 2011.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):– Nye terrorangrep vil sannsynlig utføres av enkeltstående aktører som har vært delaktig i de digitale nettverkene, står det i rapporten.

Dagens høyreekstremister bruker forskjellige strategier for å oppnå politisk endring, mener PST.

Høyreekstremismen har i økende grad blitt et transnasjonalt fenomen med et transnasjonalt fokus. Mange høyreekstrem e henter inspirasjon fra hverandre, på tvers av landegrenser. De høyreekstreme ideologiske retningene som forfekter behovet for en øyeblikkelig samfunnskollaps vurderes å ha en radikaliserende og mobiliserende effekt, og utgjør således en potent terrortrussel. Det forventes at høyreekstrem terror vil bli utført av enkeltstående aktører og sm å celler, med varierte sammensetninger av både ekstreme ideologiske og personlige overbevisninger som handlingsgrunnlag. Forebygging av terrorhandlinger krever samarbeid mellom ulike samfunnsaktører. Spesielt der soloterrorister eller mindre celler er involvert har også publikum en viktig rolle. Dette fordi nærstående ofte er de første til å registrere varseltegn i en begynnende radikaliseringsprosess.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer