Politiet: Mistanken er styrket i Tengs-saken

Politiet ber om forlenget varetektsfengsling av siktede.

Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto: Vge studio / NTB
Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto: Vge studio / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Politiet ber om forlenget fengsling av mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs. De sier at mistanken mot mannen er styrket, det skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Mannen ble først varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare. I denne perioden har politiet avhørt rundt 75 vitner. Det er tatt flere avhør av siktede, og det er jobbet med DNA-bevisene i saken. Dette innebærer også, som tidligere kjent, nye DNA-undersøkelser. Slik etterforskningen står i dag, er det ikke lenger bevisforspillelsesfare i saken, skriver politiet videre.

– Politiet mener nå at bevisene mot siktede er styrket. Vi har i dag sendt begjæring til Sør-Rogaland tingrett der vi ber om at mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs varetektsfengsles i 12 nye uker med hjemmel i straffeprosesslovens paragraf 172 a, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Videre skriver politiet at dette betyr at de mener bevisene i saken i særlig grad styrker mistanken. I tillegg mener de at en løslatelse vil støte allmennhetens rettsfølelse og kunne skape utrygghet i befolkningen.

Siktede har vært i nytt avhør og er orientert rundt utviklingen i saken. Han erkjenner fortsatt ikke straffskyld.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer