Politiet: Ikke avklart om siktede kan ha hatt medhjelpere – derfor prekært å få hans forklaring

Politiet er fortsatt ikke sikre på om Zaniar Matapour har hatt medhjelpere i forkant av Oslo-skytingen natt til lørdag.

Politiet frigir nye bilder av Zaniar Matapour før masseskytingen i Oslo. Foto: Politiet.
Politiet frigir nye bilder av Zaniar Matapour før masseskytingen i Oslo. Foto: Politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Vi er nå sikre på at siktede sto bak selve angrepet alene. Men vi har ikke fått avklart ennå om han kan ha hatt medvirkere eller andre som har samarbeidet med ham om det i forkant, og derfor er det prekært å få hans forklaring, sier politiadvokat Børge Enoksen.

Zaniar Matapour (43), som er siktet etter masseskytingen i Oslo i helgen, har så langt nektet avhør.

Politiet tilbød avhør av siktede for Oslo-skytingen uten lyd og bilde – siktede avslo tilbudet

– Vi tilbød den siktede et slikt avhør på bakgrunn av situasjonen vi står i og viktigheten av å finne ut om det kan være flere samarbeidspartnere i bakhånd, opplyser politiadvokat Børge Enoksen.

Videre sier Enoksen at politiet tirsdag tilbød at den siktede kunne forklare seg kun med lyd. Mannen avslo også dette tilbudet.

En av mannens forsvarere, advokat Bernt Heiberg, uttalte tidligere onsdag at hans klient frykter at eventuelle avhør vil bli manipulert.

Ønsker tips

Politiet ber alle som var i området der skytingen i Oslo fant sted om å ta kontakt.

– Vi er fortsatt avhengig av tips, sa politiadvokat Børge Enoksen da han onsdag ettermiddag orienterte om etterforskningen av Oslo-skytingen.

Det har kommet inn flere tips i saken, men politiet ønsker nå at de som befant seg i området da skytingen fant sted, tar kontakt med politiet.

Politiet vet at det er flere som har mobilopptak av selve hendelsen og andre relevante ting forut for skytingen. De ber alle som har dette, om å gå inn på politiets nettsider og laste opp filmen på tipsportalen.

– Hvis det ikke lykkes, ber vi om at dere oppgir navn og telefon så kontakter vi dere og får innhentet videoene, sier Enoksen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer