Politiet bevæpnes midlertidig mellom 19. og 23. juli

Politidirektoratet har besluttet nasjonal bevæpning av politiet for å trygge gjennomføringen av planlagte arrangementer over hele landet i tidsrommet 19. – 23. juli.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Politiet vil være midlertidig bevæpnet for å trygge gjennomføringen av ulike arrangementer og større folkeansamlinger i tilknytning til den islamske høytiden Id al-adha og markeringer i anledning at det er ti år siden terrorangrepene 22. juli 2011, skriver de i en pressemelding.

− Politiet har lang erfaring med å ivareta sikkerheten rundt større arrangementer og inn mot ulike merkedager. Markeringene vil foregå spredt over hele landet, og det er besluttet å sikre en enhetlig praksis for politiets beredskap disse dagene, sier seksjonsleder Jørn Schjelderup i Politidirektoratet.

I den åpne trusselvurderingen til PST vurderes terrortrusselen i Norge fremdeles som «moderat». Dette betyr at PST vurderer det som «mulig» at noen vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i Norge.

− Selv om det ikke foreligger en konkret trussel vurderes betydningen av hurtighet i responsen fra politiet som viktig for å sikre en best mulig beredskap når mange samles i tilknytning til ulike arrangementer rundt om i hele landet, forklarer Schjelderup.

Beslutningen om midlertidig bevæpning er ikke til hinder for at enkeltoppdrag etter en konkret vurdering fortsatt kan løses ubevæpnet.

− Eksempler på en slik avgrensning kan være oppdrag rettet mot barn og unge. Dette er løpende vurderinger det enkelte politidistrikt vil foreta som normalt, avslutter Schjelderup.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer