Politiet ber ikke om forlenget isolasjon for mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs

Mannen ble 3. september varetektsfengslet i fire uker – de to første ukene med full isolasjon. Sør-Rogaland tingrett var enig i politiets begrunnelse om fare for bevisforspillelse ved løslatelse.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt på en pressekonferanse om saken. Foto: Carina Johansen / NTB
Politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt på en pressekonferanse om saken. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet mener det ikke er sterkt behov for isolasjon for mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, og vil ikke be om dette.

Det opplyser politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt fredag formiddag.

– Siktede har siden han ble varetektsfengslet vært utelukket fra fellesskap med andre innsatte (fullstendig isolasjon). Isolasjonsperioden utløper i dag, 17.9.2021. Politiet mener det ikke lengre er et sterkt behov for isolasjon i saken og vil ikke begjære forlengelse av isolasjonsperioden. Siktede er fremdeles underlagt brev- og besøksforbud, opplyser han i en pressemelding.

50-åringen anket kjennelsen til Gulating lagmannsrett og begjærte seg løslatt, men denne ble forkastet. Dermed blir siktede holdt i varetekt fram til 1. oktober.

Mannen i 50-årene ble pågrepet i en bobil på Lista for to uker siden. Han ble da siktet for å ha drept 17-årige Birgitte Tengs i 1995, og ble samtidig mistenkt for å stå bak drapet på Tina Jørgensen (20) fem år senere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer