Politiet avfyrte varselskudd under pågripelse av knivmann i Bergen

Politiet avfyrte natt til onsdag varselskudd under pågripelsen av en mann med kniv ved legevakten i Bergen. Mannen ble også bitt av en politihund.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet avfyrte natt til onsdag varselskudd under pågripelsen av en mann med kniv ved legevakten i Bergen. Mannen ble også bitt av en politihund.

Hendelsen startet klokken 00.40 natt til onsdag da mannen selv ringte til politiet og sa at han ble forfulgt, skriver Bergensavisen.

Politiet oppfattet henvendelsen som et helseoppdrag og ba ham om å kontakte legevakten. Da mannen fortsatte å ringe til politiet, ble en patrulje sendt til legevakten. Ifølge Bergens Tidende kom politiet i kontakt med mannen der klokken 01.40.

Da patruljen traff mannen utenfor legevakten, var han i besittelse av en stor kniv som han nektet å legge fra seg. Derfor ble det gitt ordre om bevæpning. Mannen skal likevel ikke ha vært aggressiv.

Politiet brukte også pepperspray og CS-gass under hendelsen. Til slutt ble det avfyrt et varselskudd.

– Deretter ble det brukt kølle og hund for å få ham til å gi fra seg kniven, noe han da til slutt gjorde, sier politioverbetjent Ole Bjørn Sveen ved Bergen sentrum politistasjon til BA.

Mannen er innlagt på sykehus der han blant annet får behandling for bittskader.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer