Pfizer: Vaksinen trygg for 5-11-åringer

Pfizer annonserte mandag at deres coronavaksine fungerer for barn mellom 5 og 11 år og at de nå vil be om autorasjon i USA, melder AP.

Pfizer hevder mandag at deres vaksine mot covid-19 er effektiv på barn i alderen fem til elleve år. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic via NTB
Pfizer hevder mandag at deres vaksine mot covid-19 er effektiv på barn i alderen fem til elleve år. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Selskapet har testet vaksinen med mindre dose av vaksinen, omtrent en tredel av hvor mye som gis i dagens doser.

– Til tross for den lave mengden fikk barn like stor beskyttelse etter to doser som tenåringer og unge voksne, sier Bill Gruber, en visepresident for Pfizer til AP.

Selskapet vil dermed søke autorisasjon for bruk i USA på disse aldersgruppene, melder AP.

Vaksinen er allerede godkjent for barn ned til 12 år. Blant de minste har smitten imidlertid fått spre seg den siste tida.

For barn i barneskolealder har Pfizer testet en tredel av dosene som til nå har vært gitt til voksne. Etter do doser skal de ifølge selskapet ha utviklet antistoffnivåer på linje med den man ser hos tenåringer og unge voksne.

Dosene skal også ha vist seg å ha tilsvarende bieffekter som hos tenåringer.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer