Påtalemyndigheten godtar Drevdal-dommen

Påtalemyndigheten godtar dommen der Gaute Drevdal i lagmannsretten ble frikjent for åtte av ni voldtekter han var tiltalt.

Aktor Trude Antonsen sier at påtalemyndigheten ikke vil anke lagmannsrettsdommen mot Gaute Drevdal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Aktor Trude Antonsen sier at påtalemyndigheten ikke vil anke lagmannsrettsdommen mot Gaute Drevdal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Påtalemyndigheten tar lagmannsrettens dom til etterretning. Anke til Høyesterett kan ikke grunnes på feil ved bevisvurderingen under skyldspørsmålet. Dommen godtas derfor fra vår side. Når dommen er rettskraftig vil domfelte bli innkalt til soning av det forholdet han er domfelt for, skriver statsadvokat Trude Antonsen i en SMS til NRK.

Drevdal ble på fredag dømt i Borgarting lagmansrett til ett års fengsel for en voldtekt. Samtidig blir han frikjent for åtte voldtektsanklager.

– Når dommen er rettskraftig, vil domfelte bli innkalt til soning for det forholdet han er domfelt for, skriver Antonsen til NTB.

Lagmannsretten dømte likevel Drevdal til å betale sivile krav på 150.000 kroner til tre av de fornærmede kvinnene og 120.000 kroner til to av de fornærmede kvinnene, mens han frikjennes for erstatningskravene for de fire resterende kvinnene. I erstatningssaker er beviskravene og skyldkravet noe annerledes enn for straffesaker.

Drevdals forsvarer Victoria Holmen er ikke overrasket over at påtalemyndigheten ikke anker.

– Det er ikke noe å anke på fra aktoratets side. Høyesterett har ikke anledning til å ta stilling til bevisene, skriver Holmen i en SMS til NTB.

Drevdal vil på sin side anke straffutmålingen på posten han ble dømt for og de sivile kravene, til Høyesterett. Dommen fra lagmannsretten er derfor foreløpig ikke rettskraftig.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer