Østre Toten strammer inn coronatiltakene

Østre Toten kommune innfører strengere koronatiltak tirsdag morgen. Blant tiltakene er påbud om munnbind og forbud mot unødvendige reiser ut og inn av kommunen.

Publisert
Sist oppdatert

– Vi har for første gang villsmitte i kommunen. TISK-strategien vår er under press, sa Østre Totens kommuneoverlege Rebecca Setsaas da kommunestyret var innkalt til ekstraordinært møte mandag kveld, skriver Oppland Arbeiderblad.

Derfor har kommunen for første gang under pandemien vedtatt en lokal smittevernforskrift. Forrige fredag ba kommunen nasjonale myndigheter om å bli satt på tiltaksnivå B, men den ble isteden anbefalt å vedta tilsvarende tiltaksnivå gjennom lokal forskrift.

Den nye forskriften ble enstemmig vedtatt mandag kveld og gjelder fra tirsdag klokken 8 til og med 11. april, skriver avisa.

Nå blir det blant annet munnbindpåbud på offentlig sted, forbud mot å bevege seg inn og ut av kommunen om det ikke er strengt nødvendig, restriksjoner på sosial omgang, stans i arrangementer og stengte treningssentre og svømmebassenger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer