Oslo kommune framskynder vaksineregistrering for 16- og 17- åringer

Det er nå åpnet for at innbyggere født i 2004 og 2005 kan registrere seg for vaksinasjon i Oslo, opplyser kommunen i en pressemelding.

Oslo kommune framskynder vaksineregistrering for 16- og 17- åringer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oslo kommune framskynder vaksineregistrering for 16- og 17- åringer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det er nå åpnet for at innbyggere født i 2004 og 2005 kan registrere seg for vaksinasjon i Oslo. Dette gjøres via registreringsløsningen i Helseboka. Vaksinesenteret i bydelen der man bor vil så ta kontakt på SMS for å tilby første ledige vaksinetime.

- Oslo kommune vil motta mange vaksinedoser i uke 37, og med denne leveringen vil vi kunne vaksinere alle innbyggere født i 2004 og 2005, heter det i pressemeldingen.

– I Oslo er vaksineringen en prioritet, og vi håper nå å få en høy vaksinedekning i denne aldersgruppa, sier leder for vaksineprogrammet i Oslo, Miert Skjoldborg Lindboe.

– Registrering forutsetter at man har BankID, og vi oppfordrer dermed alle født i 2004 og 2005 til å skaffe seg BankID. Har man ikke dette, må man vente på drop-in eller at bydelen tar kontakt. Det vil ikke være mulig å kontakte vaksinesenteret per telefon eller e-post, sier Lindboe.

Enkelte bydeler vil også starte å tilby vaksinetime til innbyggere i denne aldersgruppen ved å kontakte innbygger per telefon. Dette gjelder kun i bydeler hvor de har kapasitet og ledige doser.

Det vil altså være noe variasjoner den kommende uken med tanke på hvilke bydeler som kan tilby vaksinetime til innbyggere født i 2004 og 2005. Det er allerede satt opp mange dose-2-timer for øvrig befolkning den kommende uken, noe som gjør at enkelte bydeler allerede har fulle timebøker. Oslo kommune skal motta mange vaksinedoser i uke 37, og med denne leveringen vil vi kunne vaksinere alle innbyggere født i 2004 og 2005.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer