Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!
Dette trengs blant annet for å drive pumpene som kjøler ned det radioaktive avfallet på anlegget.
Årsaken til den økte strålingsfaren er at det trengs energi for å kjøle ned atombrensel som er lagret på det nedlagte atomkraftverket, skriver Reuters , som siterer selskapet.
Kamper ved atomkraftverket innebærer at det ikke har vært mulig å gjenetablere strømforsyningen.
Ukrainske myndigheter opplyser også at Tsjernobyl er frakoblet kraftnettet.
– Hvis det er tilfelle at det er problemer med levering av strøm, så vil det være en alvorlig situasjon, sier Ingar Amundsen, fungerende avdelingsdirektør ved Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) til VG.
Rundt 210 teknikere og lokalt ansatte sikkerhetsvakter har vært på jobb i det nedlagte kjernekraftverket i nesten to uker uten stans fordi det ikke har latt seg gjøre å sende inn nye skift etter at Russland tok kontrollen over anlegget.
De ansatte har mat og vann, men situasjonen deres forverres, ifølge IAEA.
Tsjernobyl-kraftverket ble i 1986 rammet av tidenes verste atomkraftulykke. Det lekker fortsatt radioaktiv stråling fra verket, der det er lagret store mengder brukt atombrensel.
Kkraftverket har ikke vært i drift siden 2000 da den siste enheten ble stengt, men det er fortsatt oppbevart radioaktivt materiale i anlegget.
– Dypt bekymret
IAEA har ikke lenger kontakt med overvåkingsutstyr i anlegget. Slikt utstyr gjør det mulig for IAEA å vite at alt kjernefysisk materiale er på plass.
– Jeg er dypt bekymret for den vanskelige og stressende situasjonen som de ansatte står overfor, og den potensielle risikoen det utgjør for kjernefysisk sikkerhet, sier IAEAs generaldirektør Rafael Grossi.