Nytt reisekart: Slipper karantenehotell fra Spania

Natt til mandag 30. august oppdateres det norske reisekartet med nye farger.

Det oppdaterte smittekartet til Folkehelseinstituttet er basert på den gjeldende covid-19-forskriften. Foto: Dagbladet
Det oppdaterte smittekartet til Folkehelseinstituttet er basert på den gjeldende covid-19-forskriften. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Regjeringen har besluttet at det ikke innføres innreiserestriksjoner og karantenekrav for nye land eller regioner, skriver de i en pressemelding.

Fullvaksinerte er unntatt reisekarantene, men uvaksinerte og folk med én dose må fortsatt forholde seg til karantenereglene for grønne, oransje og røde land. Folk med én dose slipper dog å ta karantenen på hotell om de kommer fra et mørkerødt land. Mer informasjon om hva som gjelder når du har to doser, én dose eller har hatt corona, finner du på helsenorge.no.

For Åland i Finland oppheves innreiserestriksjoner og karantenekrav og for noen land i Europa og utvalgte øygrupper oppheves krav til karantenehotell:

Krav til karantenehotell oppheves for følgende land:

Spania, Monaco og Andorra (endret fra mørkerød til rød).

Følgende land fortsetter å være grønne:

Ungarn, Polen, Romania, Slovakia og Tsjekkia.

Følgende land fortsetter å være oransje eller røde, eller endres fra oransje til å bli røde (de samme reglene gjelder for oransje og røde land):

Oransje: Italia, San Marino, Vatikanstaten, Kroatia, Luxembourg, Slovenia, Østerrike, Latvia, Malta (endret fra rød) og Nederland (endret fra rød).

Rød: Portugal, Irland, Island, Hellas, Frankrike, Estland, Belgia, Litauen, Sveits, Liechtenstein, Bulgaria (endret fra oransje) og Tyskland (endret fra oransje).

Følgende land fortsetter å være mørkerøde:

Kypros og Storbritannia.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer