Nytt coronautvalg skal vurdere tiltakene

Regjeringen har nedsatt en ny ekspertgruppe som skal belyse og vurdere samfunnsmessige konsekvenser av smitteverntiltak.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det skriver regjeringen i en pressemelding på regjeringens nettsider.

– Nå har pandemien vart i snart to år. Smitteverntiltakene har store konsekvenser for hele samfunnet og for vår økonomi. For å kunne håndtere pandemien på en mest mulig forutsigbar måte fremover, trenger vi mer kunnskap om de samfunnsmessige konsekvensene av tiltakene, sier statsminister Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

Før jul i fjor innførte regjeringen nok en gang en rekke strenge tiltak for å begrense spredningen av omikron-varianten i Norge.

I pressemeldingen heter det at tiltakene vil justeres fremover. Omikron gir mindre alvorlig sykdom og en høy andel av befolkningen er nå fullvaksinert. Det endrer forutsetningene for håndtering av pandemien.

– Vi ønsker større forutsigbarhet for sektorene som rammes hardt av coronatiltakene. Vår plan er å utarbeide tiltakspakker som skal ligge klare ved utbrudd og nye virusvarianter. Det vil gjøre det enklere å kunne omstille seg raskt avhengig av smittesituasjonen og skal skape bedre forutsigbarhet. For at tiltakspakkene skal treffe best mulig, er det viktig med mer kunnskap om samfunnseffektene. Det vil ekspertutvalget bidra med, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer