Nye regler for karantenehotell

Bent Høie kom med endringer på dagens pressekonferanse om coronasituasjonen.

Helse- og omsorgsminister Bent Hie under en pressekonferanse om geografisk omfordeling av vaksiner.Foto: Terje Pedersen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Hie under en pressekonferanse om geografisk omfordeling av vaksiner.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):

Bent Høie forteller på dagens pressekonferanse at coronasertifikatet i Norge vil være klar den 11 juni. Sertifikate vil komme med en QR-kode. Man vil da kunne se om personen har blitt vaksinert eller har gjennomgått smitte de siste seks månedene. Dersom man har vært smittet de siste seks månedene eller er vaksinert skal man slippe karantenehotell, og heller ta karantenen hjemme ved ankomst til Norge.

Frem til coronasertifikatet er på plass trer det i kraft morgen kl 12 en midlertidig løsning slik at vaksinerte eller de som har vært smittet med corona de siste seks månedene skal slippe karantenehotell. Fra i morgen kan man altså fremvise digital dokumentasjon på dette ved grensene og heller ta karantenen hjemme.
Også de som nå befinner seg på karantenehotell kan fremvise dette og forlate hotellet, men fortsatt fullføre resten av karantenen hjemme.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer