Ny strømprisrekord på tirsdag

Det viser tall fra strømbørsen NordPool, som fastsetter prisen dagen i forveien.

Strømprisen når nye rekorder tirsdag.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Strømprisen når nye rekorder tirsdag.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Strømbørsen Nord Pool har publisert strømprisene for tirsdag 21. desember, og etter en rekorddag i dag, med snittpris på 390 øre inkludert moms, men uten nettleie, var det nok mange som håpet på at prisene skulle synke til et litt mer komfortabelt nivå på tirsdag.

Slik blir det altså ikke.

Strømprisen skal nå en ny årstopp i morgen, hvor prisen i Sør- og Vest-Norge stiger til 3,95 kroner kilowattimen i snitt, dette før avgifter og nettleie.

Døgnprisen i morgen vil ligge på 3,95 kroner kilowattimen og vil utgjøre cirka 5,51 kroner på strømregningen, inkludert nettleie og avgifter.

Den høyeste prisen ligger på 6,12 kroner mellom kl. 17 og 18. Dette vil med nettleie og avgifter bety en pris på 8,22 kroner kilowattimen for denne enkelttimen.

Ifølge Dinside vil en ti minutters dusj uten sparehode koste 45 kroner inkludert nettleie på dette tidspunktet. I tillegg må du i gjennomsnittskommunen påregne rundt ti kroner i vann- og avløpskostnader.

Snittprisen i landet vil tirsdag ligge på 2,62 kroner per kWh. Det er 0,51 kroner mer enn på mandag og 2,45 kroner mer enn samme dag i fjor.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer