Ny storm i Midt- og Nord-Norge søndag

Flere uvær har blåst over landet de siste ukene, og søndag er det duket for enda et. Meteorologisk institutt advarer om full storm mellom Stad og Nordkapp.

Et voldsomt vær blåste over Trondheim og andre deler av landet sist søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Et voldsomt vær blåste over Trondheim og andre deler av landet sist søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For Nordland, Troms og Finnmark er det sendt ut oransje farevarsel for sterke vindkast. Det blir liten til full storm fra søndag formiddag, og lokalt kan det komme svært kraftige vindkast på 27–40 meter per sekund.

Sterkest vind ventes søndag kveld og natt til mandag, mens vinden minker mandag morgen. Det vil blåse fra sørvest, og det kommer også mye regn.

– Skalk lukene

– Skalk lukene, og ta dine forholdsregler hvis du har tenkt deg ut, skriver meteorologene på Twitter.

Løse gjenstander bør festes, og man bør unngå ferdsel på utsatte steder.

Mildvær og store nedbørsmengder fører også til stor snøskredfare – nivå 4 – flere steder på lørdag. I Sør-Troms ventes det som kalles «omfattende ustabile forhold» fra lørdag ettermiddag.

– Store våte skred ventes når mildværet slår til, heter det på varsom.no.

I Ofoten er det kombinasjonen kraftig nedbør, vind og rask temperaturøkning som gjør at det ventes flere store, naturlig utløste skred.

– Unngå alt skredterreng, advares det.

Svært mye regn

Søndag ettermiddag ventes det svært mye regn, og for Ofoten, Lofoten og Sør-Troms er det sendt ut oransje farevarsel som gjelder til midnatt. Det kan komme mellom 35 og 40 millimeter nedbør i løpet av seks timer. Fra 700 til 900 meter over havet kommer nedbøren som snø.

Uvær har rammet Midt- og Nord-Norge flere ganger de siste ukene. Først var det ekstremværet Gyda, som slo innover mesteparten av kysten 11. og 12. januar. Et nytt uvær rammet i hovedsak Midt-Norge sist søndag, og onsdag ble flere fjelloverganger stengt på grunn av været.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer