Ny sentralbanksjef utnevnes fredag

Det utnevnes ny sentralbanksjef på fredag.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP) sier at regjeringen utnevner ny sentralbanksjef fredag denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP) sier at regjeringen utnevner ny sentralbanksjef fredag denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det bekrefter regjeringen til Dagbladet.

Utnevnelsen skjer hos Kongen i statsråd.

Det er knyttet stor spenning til avgjørelsen, som i praksis står mellom to kandidater: Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg, eller dagens visesentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Det planlegges pressekonferanse samme dag. Der vil finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) presentere den nye sentralbanksjefen.

Vedum opplyste dette i Stortingets vandrehall onsdag.

– Vi kommer til å utnevne en ny sentralbanksjef på fredag, med en pressekonferanse etterpå, sier han til de oppmøtte journalistene.

Vedum vil ikke svare konkret om beslutningsprosessen eller om han venter debatt om avgjørelsen, men lover å gå nærmere inn på dette når utnevnelsen er gjort fredag.

– Jeg forventer at det blir stilt gode spørsmål av journalister da, og at Norge skal få en god og trygg sentralbanksjef, sier Vedum.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer