Norske hytteeiere i Sverige tapte mot staten: - Vi er sjokkert

Hytteeierne gikk til søksmål mot staten for å slippe innreisekarantene etter overnatting på hyttene sine i Sverige, men vant ikke frem.

STRÖMSTAD: Foto: Heiko Junge / NTB
STRÖMSTAD: Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Seks hytteeiere saksøkte staten fordi ønsket å kunne overnatte på fritidseiendommen i Sverige uten å måtte gå i karantene når de kom tilbake til Norge. Saken ble anket av Staten, og i mai startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Man kan i dag reise til hytta i Sverige i forbindelse med nødvendig vedlikeholdsarbeid, men ikke overnatte om man skal unngå karantene.

Det er til sammen registrert 12.400 norskeide hytter i Sverige.

Hytteeierne mener at statens vedtak om karanteneplikt ved overnatting på hytta er ugyldig fattet og i strid med både menneskerettighetene og EØS-avtalen.

Etter at saken sto for tingretten, har eiere av fritidseiendommer i Sverige organisert i seg i foreningen Norske Torpare.
– Vi er sjokkert over at lagmannsretten har valgt å se bort fra tingrettens vurdering, sier Heidi Furustøl, talsperson for Norske Torpare til E24.

Furustøl sier de nå vil sette seg ned sammen med advokatene sine å vurdere anke til høyesterett.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer