Norgesgruppen-topp Torbjørn Johannson er død

Norgesgruppen-topp og tidligere storeier Torbjørn Johannson er død.

Torbjørn Johannson under presentasjonen av boken Mellommannen, en bok som gir innsikt i familiefirmaets 150 år lange historie. Foto: Berit Roald / NTB
Torbjørn Johannson under presentasjonen av boken Mellommannen, en bok som gir innsikt i familiefirmaets 150 år lange historie. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): - Vi bekrefter at Torbjørn Johannson døde stille og uventet i sitt hjem i Oslo natt til tirsdag 1. februar, sier Stein Rømmerud, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen til Nettavisen.

Johannson ble 73 år gammel.

– Dette er en svært trist dag for oss alle i NorgesGruppen. Vi har mistet en god venn, kollega og en tydelig leder som mange i NorgesGruppen og ASKO har hatt et nært og godt forhold til, uttaler konsernsjef Runar Hollevik i en pressemelding.

- Torbjørn har vært en markant person i NorgesGruppens og ASKOs historie. Sammen med sin bror Knut Hartvig var han fjerde generasjon etter Johan Johannson som grunnla konsernet gjennom grossistvirksomhet og import av kaffe, sukker og sirup tilbake i 1866.Han har etter hvert også blitt kjent utenfor konsernet for sitt brennende engasjement for bærekraft, klima og langrennssporten, står det videre i pressemeldingen.

Norgesgruppen består av dagligvarekjedene Meny, Kiwi, Joker, Spar og Nærbutikken, og konsernet har en samlet markedsandel på drøye 44 prosent i dagligvaremarkedet.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer