Norgesgruppen-topp Torbjørn Johannson er død

Norgesgruppen-topp og tidligere storeier Torbjørn Johannson er død.

Torbjørn Johannson under presentasjonen av boken Mellommannen, en bok som gir innsikt i familiefirmaets 150 år lange historie. Foto: Berit Roald / NTB
Torbjørn Johannson under presentasjonen av boken Mellommannen, en bok som gir innsikt i familiefirmaets 150 år lange historie. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): - Vi bekrefter at Torbjørn Johannson døde stille og uventet i sitt hjem i Oslo natt til tirsdag 1. februar, sier Stein Rømmerud, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen til Nettavisen.

Johannson ble 73 år gammel.

– Dette er en svært trist dag for oss alle i NorgesGruppen. Vi har mistet en god venn, kollega og en tydelig leder som mange i NorgesGruppen og ASKO har hatt et nært og godt forhold til, uttaler konsernsjef Runar Hollevik i en pressemelding.

- Torbjørn har vært en markant person i NorgesGruppens og ASKOs historie. Sammen med sin bror Knut Hartvig var han fjerde generasjon etter Johan Johannson som grunnla konsernet gjennom grossistvirksomhet og import av kaffe, sukker og sirup tilbake i 1866.Han har etter hvert også blitt kjent utenfor konsernet for sitt brennende engasjement for bærekraft, klima og langrennssporten, står det videre i pressemeldingen.

Norgesgruppen består av dagligvarekjedene Meny, Kiwi, Joker, Spar og Nærbutikken, og konsernet har en samlet markedsandel på drøye 44 prosent i dagligvaremarkedet.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer