OL 2022

Norges nye gullrekord

Med gårsdagens gullmedalje i lagkonkurransen i kombinert og Thingnes Bø sitt gull på dagens fellesstart knuser Norge OL-rekorden fra PyongChang med 15 gullmedaljer.

Norge med Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjaastad Christiansen får tildelt gullmedaljen etter seier i stafett skiskyting 4x7,5 km menn, under medalje seremonien på Medal Plaza i Zhangjiakou under vinter-OL i Beijing 2022.Foto: Torstein Bøe / NTB
Norge med Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjaastad Christiansen får tildelt gullmedaljen etter seier i stafett skiskyting 4x7,5 km menn, under medalje seremonien på Medal Plaza i Zhangjiakou under vinter-OL i Beijing 2022.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

I går gikk Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak inn til Norges 14. gullmedalje i Beijing-OL med seier i lagkonkurransen i kombinert. I dag tok Johannes Thingnes Bø gull på fellesstarten i skiskyting. Det betyr at Norge knuser den tidligere gullrekorden på 14 gullmedaljer fra PyongChang i 2018.

Fra tidligere var det vinter-OL i Salt Lake City i 2002 og PyonChang i 2018 hvor Norge hadde flest gullmedaljer. I Salt Lake City endte vi med 13 gull og i PyongChang med 14 gullmedaljer.

Norge har vært beste nasjon i tre OL på rad nå: Sotsji 2014, PyeongChang 2018 og nå Beijing 2022.

Hittil i mesterskapet har Norge 34 medaljer: 15 gull, åtte sølv, og 11 bronse medaljer.

Norge topper med det medaljestatistikken.

Tyskland er nasjonen med nest flest gullmedaljer. De har ti gull, syv sølv og fem bronsemedaljer.

Allerede i morgen er det nye muligheter for flere medaljer for Norge.

Les hele OL-programmet her:

Tilbake til Sol.no

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer