Norge topper medaljestatistikken

Med tre gull og to sølv bare i dag ligger Norge klart på toppen av medaljestatistikken.

Norge og Sturla Holm Lægreid t.v., Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjaastad Christiansenvinner gull under stafett skiskyting 4x7,5 km menn i Zhangjiakou under vinter-OL i Beijing 2022.Foto: Heiko Junge / NTB
Norge og Sturla Holm Lægreid t.v., Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjaastad Christiansenvinner gull under stafett skiskyting 4x7,5 km menn i Zhangjiakou under vinter-OL i Beijing 2022.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Etter dagens medaljerush i Beijing var Norge nær ved å gjøre dagen til den mest suksessrike for norske utøvere gjennom alle tider i vinter-OL.

Med gull på skiskyting-stafetten, gull på skøyter lagtempo, menn og kvinner, gull i kombinert, sølv i kombinert og sølv i Big Air har Norge nå til sammen 26 medaljer hittil i OL. 12 av medaljene er gull, syv sølv og syv bronse.

Svenskene har elleve medaljer. Fem gull, tre sølv og tre bronsemedaljer.

ROC er den nasjonen med hittil nest flest medaljer. De ligger hakket bak Norge med 20 medaljer. Fire gull, syv sølv og ni bronsemedaljer.

Om kan kun ser på gullmedaljene er det Tyskland som ligger nærmest Norge i kampen om flest gullmedaljer. De har til sammen 15 medaljer, hvorav åtte er gull, fem sølv og 2 bronsemedaljer.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer