Norge innfører ytterligere restriktive tiltak mot Hviterussland

Norge har i dag sluttet opp om EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):- Norge har i dag sluttet opp om EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland. Disse tiltakene er et nødvendig svar på de omfattende menneskerettighetsbruddene som begås av hviterussiske myndigheter, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Situasjonen i Hviterussland fortsetter å forverre seg. Opposisjonelle fengsles, menneskerettighetsforkjempere trakasseres og uavhengige medier knebles. Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har Hviterussland over 500 politiske fanger. FNs høykommissær for menneskerettigheter har flere ganger bedt landets myndigheter om å stanse de pågående bruddene mot menneskerettighetene, står det i pressemeldingen.

Norge har sluttet opp om den fjerde runden av EUs listeføringer av hviterussiske tjenestemenn og selskaper, i tillegg til EUs nylig vedtatte restriktive tiltak mot sentrale deler av hviterussisk næringsliv.

– EU har blant annet innført restriksjoner på handel med utstyr til intern undertrykkelse, flerbruksvarer, tobakksvarer og petroleumsprodukter. Disse sektorene bidrar med betydelige inntekter til den hviterussiske staten og dermed til president Lukasjenkos antidemokratiske regime. Den norske forskriften med særlige tiltak mot Hviterussland vil bli oppdatert for å reflektere disse tilleggene, skriver regjeringen.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer