Norge har passert 1.000 coronadødsfall

Over 1.000 coronarelaterte dødsfall er nå registrert i Norge. Ifølge FHI har 1.002 personer i Norge mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Antall coronarelaterte dødsfall i Norge har nå passert 1.000. Foto: Jil Yngland / NTB
Antall coronarelaterte dødsfall i Norge har nå passert 1.000. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det første registrerte coronadødsfallet i Norge kom 12. mars i fjor. Siden den gang har over 1.000 coronasmittede personer mistet livet, enten med eller av viruset.

Ifølge Folkehelseinstituttet mandag har tallet nå steget til 1.002. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.

– Jeg har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB.

Hun minner om at pandemien ikke er over, og at dette viser viktigheten av at alle bidrar til å få ned smitten og hindre alvorlig sykdom.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier hun har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære. Nå har Norge passert 1.000 koronarelaterte dødsfall. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier hun har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære. Nå har Norge passert 1.000 koronarelaterte dødsfall. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– Hver og en kan bidra med å ta vaksinen, følge smittevernrådene og holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, sier Kjerkol.

– Vaksinen gir god beskyttelse mot smitte og sykdom, men effekten avtar over tid. Det gjelder spesielt for de eldste. Mange av de som er innlagt på sykehusene nå, er eldre personer som ble vaksinert på senvinteren. Det er derfor svært viktig at eldre over 65 år nå får oppfriskningsdose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer kommune til å prioritere dette, sier helseministeren.

Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 1.470 coronasmittede i Norge, som er 314 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.055 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.667.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer