Nakstad fornøyd med Oslo-tiltak: – Ingen tvil om at vi er på full fart inn i en tredje smittebølge

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier Oslo innfører gode tiltak, og at det ikke er noen tvil om at vi er på vei inn i en tredje smittebølge.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener tiltakene i Oslo er godt begrunnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener tiltakene i Oslo er godt begrunnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) slo fast at vi er inne i den tredje bølgen da han mandag stengte hovedstaden ytterligere ned.

– Smittenivået i Norge de siste dagene har ligget høyere enn ved årsskiftet da vi nådde toppen av bølge nummer to. Det er ingen tvil om at vi nå er på full fart inn i smittebølge nummer tre. Den skyldes det nye britiske muterte viruset og er utvilsomt vanskeligere å håndtere enn smittebølge nummer én for et år siden, sier Nakstad til NTB.

Oslo stenger ungdomsskolene og videregående, samt 5. til 7. trinn i enkeltbydeler med høy smitte.

– Dette er godt begrunnede, målrettede, nødvendige og forholdsmessige tiltak. Det vil kunne snu smitteutviklingen i Oslo hvis de følges av innbyggerne, sier Nakstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer